KERHOTAPAAMINEN

Koronatilanne ei vielä ole ohi, joten lokakuun kerhoillan pidämme Teams-etäkokouksena  torstaina 22.10.2020. Lisää tietoa jäsenkirjeitse!

 

KANSAINVÄLINEN MAISEMAPÄIVÄ

Kansainvälistä maisemapäivää vietetään 20.10.2020 neljättä kertaa, ja Suomessa sen järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus. Päivään liittyy erilaisia tapahtumia mm. valokuvauskilpailu, jonka teemana on ”Maisemapäivä 2020”. Toivomme seuramme jäsenten lähettävän kuviaan kilpailuun.

Kuvauspäivä on siis tiistai 20.10.2020 (HUOM! tarkistakaa kameranne päivämäärä ja kellonaika), ja lokakuun kerhoiltamme keskittyy tuona päivänä ottamiimme maisemakuviin; voimme antaa toisillemme rajaus- ym. vinkkejä ja pitää pienen esiraadituksen, ennen kuin kukin omatoimisesti lähettää enintään kolme kuvaa viimeistään 25.10.2020.  Täältä näet maisemakuvauskilpailun säännöt.

KERHOILLAN OHJELMA

  • Kansainvälinen maisemapäivä: katsotaan 20.10.2020 otettuja maisemakuvia. Lähetä kuvasi osoitteella kuvateema@gmail.com to 22.10.2020 klo 12 mennessä.
  • Kuvateema: jos edelliseltä jää aikaa, katsotaan loppukesän ja syksyn aikana lähettämiänne mustavalkokuvia. Jos maisemat vievät koko illan, tämä teema siirtyy katsottavaksi ja keskustelun pohjaksi myöhempään etäkokoukseen.

 

TEEMA- JA VUODENAIKAKUVAN OHJEET

  • Pienennä kuva kuvankäsittelyohjelmalla kokoon vaakasivu enintään 1920 pikseliä, pystysivu enintään 1080 pikseliä. Pakkaa kuvaa hieman tallentaessa.
  • Nimeä kuva Sukunimi Etunimi – Kuvan nimi.jpg.
  • Lähetä kuvat viimeistään kerhopäivänä klo 12 mennessä jäsenkirjeessä saamasi ohjeen mukaan. Voit myös lähettää sähköpostitse osoitteella kuvateema@gmail.com
  • Kirjoita sähköpostin Aihe-kenttään kuvateema ja oma nimesi seuraavasti:
    TEEMA: Sukunimi Etunimi ja jos lähetät kuvat useammassa erässä, merkitse erä: TEEMA: Sukunimi Etunimi, erä 1 jne.

 

Laajasalon Valokuvaajien kerhoillat pyritään pitämään joka kuukauden neljäntenä torstaina, ellei muuta sovita.
Vuodenaikateemoja on neljästi vuodessa: ”Kevät” kesäkuun kerhoillassa, ”Kesä” syyskuun kerhoillassa, ”Syksy” joulukuun kerhoillassa ja ”Talvi” maaliskuun kerhoillassa.
Kuukauden kuvateemaan osallistutaan kerhokutsussa esitetyllä aiheella. 

Kumpaankin teemaan lähetetään 3-6 digikuvaa/osallistuja tai 3 -6 kuvan sarjoja 1/osallistuja. Kuvia katsotaan ja analysoidaan ensimmäisellä kierroksella kuvaajan nimeä näkemättä. Toisella kierroksella kuvaaja voi kertoa kuvien taustoista. Lopuksi kuvat viedään verkkogalleriaan osoitteeseen Laajakulma/Kuukauden teema (koronatilanteen aikana kuvat viedään jo ennen kerhoiltaa suoraan verkkogalleriaan.

 
Aiempia kuukauden kuvan teemoja:
Kesämökki, Juhannus, Koronan aikaan 1 ja 2, Kolme, Naamat ja hahmot, Rakentaminen, Omakuva, Runon inspiroima kuva, Ruma, Märkää, Kukka, Kone, Ilo, Kiire, Valomaalaus, Pinta, kuvausretki öljysatamaan, Kolmen tavaran asetelma: silmälasit, kirja, kahvikuppi, Vuosinäyttely Stoassa, Vastakohtia, Katukuva, Toistuvuus, Rytmi
Katso kuvat täältä